Besøk av ledergruppen i Protech Systems

I dag har Lone Wolf fått besøk av ledergruppen i Protech Systems, der fikk vi vist hva vi har gjort så langt og fremgangen i prosjektet.

For software-gruppen så er hardware, som skal styre ATV, satt opp og konfigurert med programvare og drivere. De har også gjennomført ROS-kurs (Robot Operating System) som skal brukes fremover for å sette opp nodene som skal representere systemet. Det er satt opp GPS med RTK (Real-Time Kinematic) teknologi som vil gi oss presisjon ned til centimeteren. Det gjenstår å forstå hvordan man skal behandle data fra GPS.

Elektronikk-gruppen har satt seg inn i elektronikken som var på ATV-en. Denne uken fikk de til å kontrollere aktuatorene ved at man sender inn spenning som blir regnet om til en posisjon. På den måten får vi enkelt og presist styrt ATV-en. Det er også blitt laget og testet kretskort for signalbehandling. Det er blitt ryddet opp i ledningene og laget en oversikt over systemarkitekturen.

Vår produktdesigner har 3D-printet brakett til LIDAR og case til kommunikasjonssystemet, dette inkluderer TX2, GPS og batteri. Braketten til LIDAR er designet med et universalt feste, slik at den kan festes enten foran eller på midten av ATV-en. LIDAR-sensoren tillater oss å se omgivelsene rundt sykkelen og må derfor stå stabilt. Plasseringen av sensoren blir derfor viktig for at den skal få optimalt med data.

Drone-gruppen har satt seg inn i kodene bak simuleringene for dronens flygemønster. De ønsker å simulere at dronen flyr i en sinuskurve og de har kommet fram til en matematisk modell som kan brukes. Kodene de har skrevet baserer seg på denne modellen og de prøver nå å implementere dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *